dinsdag, juli 04, 2006

Kinderziektes

Op het moment dat je moeder wordt, gaan er verschillende werelden voor je open. Je treedt niet alleen de wereld in van mede-ouders, maar ook op andere vlakken is het een totaal nieuwe ontdekkingstocht. De supermarkt blijkt opeens schappen te hebben, die je nog nooit eerder had gezien. Je leert de beperkingen kennen van wandelwagens en deuropeningen. Zo'n fietsstoeltje is helemaal niet zo handig als het lijkt: in mijn geval was het geen geval van opstappen en wegrijden. Ik paste er helemaal niet tussen! Dus eerst een nieuwe zadelpen, en toch maar een lagere fiets.

Sinds de geboorte van de oudste zijn we ook een hele medische wereld ingestapt. Over twee kinderen verdeeld hebben we vanaf de couveuse ziektes doorstaan waarvan ik bij sommige nog nooit de naam had gehoord: van geelzucht in de couveuse naar rs-virus, meervoudige oorontstekingen, bronchitis, pseudokroep, amandelweghaaloperatie, vijfde ziekte, zesde ziekte, waterpokken, buikgriep, bijna-longontsteking, keelontstekingen, spontane kotsbuien, eczeem, hooikoorts en andere allergieën, en dan nu krentenbaard.

Niet alleen leveren al die ziektes veel zorgen op, maar sommigen zijn ook niet echt smakelijk. Ik hoop dat we de krentenbaard na deze week dan ook definitief kunnen wegschrijven.

Geen opmerkingen: